Powerbank capaciteit in Milliampère

powerbank capaciteit wordt uitgedrukt in Milliampère. Je bent het vast wel eens tegengekomen bij het zoeken naar een powerbank, mAh. Maar wat is dat nou precies? En hoe bepaald dat getal de powerbank capaciteit. mAh, ookwel milliampère genoemd, is de eenheid waarin we de capaciteit van de powerbank uitdrukken. Je powerbank heeft dus een capaciteit van het aantal milliampère dat staat aangegeven.

Capacititeit ratio

Zoals hierboven staat aangegeven hebben de powerbanks een bepaalde capaciteit. Hoe hoger de capaciteit, hoe vaker je je telefoon of tablet kunt opladen. Zo lopen de powerbanks in onze selectie van 2500 mAh tot en met 20.000 mAh. Ook hebben we enkele zware jongens in het assortiment die zelfs boven tot boven de 50.000 mAh gaan.

Leuk dat vermogen, maar hoe kies ik de juiste lader bij mijn apparaat?

Zoals je wellicht weet, zo niet dan bij deze ;-), heeft je tablet en mobiele telefoon een accu. De capaciteit van deze accu wordt,  je zult het niet verwachten, ook uitgedrukt in milliampère! We hebben als voorbeeld de accu capaciteit van de laatste iphones op een rijtje (bron: hardware.info) gezet voor je om je een beter beeld te geven.

Iphone versie Batterijcapaciteit
iPhone 6 1.810 mAh
iPhone 6 Plus 2.915 mAh
iPhone 6s 1.715 mAh
iPhone 6s Plus 2.750 mAh
iPhone 7 1.960 mAh
iPhone 7 Plus 2.900 mAh

Als je dus een powerbank hebt van 20.000 mAh en een iPhone 6s hebt kun je het aantal keer laden berekenen door een eenvoudige rekensom:

Capaciteit powerbank / Capaciteit accu = aantal laadcycli

In ons voorbeeld betekend dit het volgende:

20.000 / 1.715 = 11,66 oftewel 11 keer een volle iPhone plus een beetje.

Maar hoe snel laad mijn apparaat dan op?

Nu we de capaciteit hebben besproken hebben we je hopelijk een beter beeld gegeven wat die mAh nou precies inhoud bij het zoeken van een oplader. Het aantal mAh zegt echter niets over de snelheid waarmee de accu laad. hiervoor gebruiken we de term amperage.

In de volgende blogpost zullen wij Amperage toelichten.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.